Karneval

Karneval u Banji Koviljači


Međunarodna manifestacija pod nazivom Kraljevski karneval Banje Koviljače je prvi put održan 18.09.2011. u Banji Koviljači, i okupio je 30 grupa mažoretkinja iz 15 evropskih i zemalja regiona.
Naziv karnevala treba da podseti na kraljevski status koji je Banja Koviljača imala u vreme kralja Aleksandra Karađorđevića (1888-1934). Cilj manifestacije je da obogati kulturno-umetnički program i sadržaj turističke ponude Banje Koviljače i da posetiocima približi neka od ranijih obeležja ovog svojevremeno poznatog i uglednog zdravstveno-turističkog odredišta Srbije. Festivalu su prisustvovovali i predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova (Federation European Carnival Cities, FECC) koji će, ukoliko svi kriterijumi organizacije i sadržaja priredbe budu zadovoljeni, dodeliti Banji Koviljači status karnevalskog grada. FECC je u svetu najveće i najraznovrsnije telo posvećeno promovisanju i očuvanju narodnbih festivala i parada.
Više od 500 članova i organizacija koje predstavljaju 100 gradova u 52 zemlje podržava rad FECC i njenu sve veću mrežu članica.
U starom zdanju „Kur-salona”, koji je svojevremeno bio jedan od najpoznatijih ugostiteljskih objekata i simbola zabave gostiju Banje Koviljače, priređen je bal pod maskama kome su prisustvovali samo kostimirani, odnosno prerušeni učesnici.

Ukoliko ste ljubitelj Karnevala, naša preporuka je da posetite i najveći najlepši Karneval u našoj zemlji – Vrnjački Karneval: http://vrnjackabanjakarneval.com

Banja Koviljača Hoteli Smestaj Lecenje Cene Nekretnine